Webshop » POEZIE » Hellebosch

Hellebosch

1902 Hellebosch

€ 20,00

Beschikbaar

Hellebosch
zoals alleen een eik kan kijken

"Wauw, wat een parel is me dat. Zo schoon. Straffe combi van tekst en foto's, bijzonder mooi uitgegeven. Grote dank daarvoor. Trots en vereerd dat we partner mochten zijn en dat de dichters op deze manier een stem krijgen." An Leenders, directeur Creatief Schrijven vzw

Sinds 2016 krijgt de jaarlijkse Poetry Summer Academy van Creatief Schrijven gastvrij onderdak in Villa Hellebosch te Vollezele. Docent Daniel Billiet was van meet af aan geïntrigeerd door het toponiem Hellebosch, dat al in 1777 op de landkaart stond maar waarvoor hij geen uitleg kon vinden. Voor de deelnemers aan de editie 2018 van PSA maakte hij er een schrijfopdracht van: bedenk zelf een 18de-eeuwse historie die de naam Hellebosch verklaart!
De verbluffende verhalen dienden als voedsel voor gedichten die tijdens deze editie groeiden. Tegelijk waren ze op zich heerlijk materiaal dat schreeuwde om meer: dit boek, aangevuld met gedichten uit alle voorgaande PSA-edities in Hellebosch en met nooit eerder uitgegeven foto's van Alexandra Cool, beeldend kunstenaar én gastvrouw in Hellebosch.Kunstboek, fictie en poëziebundel in één!

112 blz. in kleur
27 x 20 cm
20, 00 euro